Składniki na naleśniki na oleju:
- 250 g jogurtu naturalnego lub śmietany
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- nieco ponad 1/2 szklanki mąki
- żytniej
- cukier – ilość według preferencji
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 duże jajko
- nieco ponad 1/2 szklanki mleka
- olej kokosowy do smażenia
- szczypta soli
naleśniki na oleju Jak zrobić:
Zobacz również: inna receptura
Ciastka żytnie na oleju kokosowym z cheddarem Etap 1: Na patelni przeznaczonej specjalnie do naleśników smażymy naleśniki na oleju kokosowym. Przygotuj biszkopt: Mąkę zmiksuj przez sito z jajkiem, mlekiem i szczyptą soli na jednolite ciasto, a następnie odstaw na około 15 sekund Przygotuj farsz od razu: Twaróg można wycisnąć trzepaczką odcisnąć, następnie wymieszać z cukrem, jogurtem lub śmietaną i wiórkami kokosowymi. Smażone naleśniki to: Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Ciasto podzielić na trzy równe części i smażyć na patelni z obu stron.
Dodaj komentarz