ziemniaczane gofry – lista składników:
- gałka muszkatołowa
- 2 jajka + 1 żółtko
- olej
- sól
- 40 dag startych surowych ziemniaków
- 150 g gęstej, lekko kwaśnej śmietany
- kolendra
- słodka papryka w proszku
- pieprz Cayenne
- pęczek rzodkiewek
- biały serek kanapkowy
ziemniaczane gofry Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Ziemniaki zetrzeć na tarce. Wymieszaj ziemniaki, aromaty i śmietanę z ubitymi jajkami. Wstaw do lodówki na dłuższy czas. 2 Posmaruj gofrownicę olejem, rozgrzej, dodaj kilka dużych łyżek playera i smaż na złoty kolor (około 5-7 minut). 3: Po ostygnięciu gofrów ziemniaczanych posyp trochę sera cheddar (można też dodać sól, pieprz lub inne smaki). 4 Aby zrobić „kanapkę z waflami”, udekoruj ser cheddar kawałkami umytych rzodkiewek i kolejnym waflem. Źródło: Odważna dama
Dodaj komentarz