Przepis na Zielone naleśniki ze szpinakiem

zielone naleśniki ze szpinakiem – składniki:

  • około 100g szpinku,
  • na zielone naleśniki:
  • 1 cebula,
  • na farsz:
  • 250 g białego
  • 7 ugotowanych ziemniaków
  • 1 szklanka wody,
  • 1 łyżka oleju.
  • sera
  • 1,5 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • sól
  • 1 szklanka mleka
  • masło
  • 2 jajka

zielone naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Naleśniki z zieleniną i szpinakiem: W misce połącz mąkę, olej, mleko, jajka i znaczną ilość soli. ciągle dolewamy wody, może być gazowana wtedy naleśniki będą bardziej puszyste, ale nie jest to potrzebne. aż ciasto osiągnie pożądaną konsystencję. Na sam koniec dokładnie wymieszaj rozmrożony i posiekany szpinak (jeśli używamy świeżego, musimy zmiksować go na papkę). Dodaj trochę oleju do oleju pojemnika i zintensyfikuj go. Łyżkę biszkoptu wylać na całą powierzchnię naczynia i rozprowadzić grubą warstwą. drugą stronę do smażenia. Umyj i obierz ziemniaki przed gotowaniem ich w osolonej wodzie. Dołącz do sera cheddar i je w maszynce do mięsa, gdy tylko ostygną. Podsmaż cebulę w małych kostkach na gorącym maśle na złoty kolor. Wymieszać z serem i ziemniakami, doprawić solą i pieprzem. Ciepłe bułeczki złożyć w krokiety i nadziać farszem. podane z ostrym kremem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *