zielone naleśniki ze szpinakiem – składniki:
- około 100g szpinku,
- na zielone naleśniki:
- 1 cebula,
- na farsz:
- 250 g białego
- 7 ugotowanych ziemniaków
- 1 szklanka wody,
- 1 łyżka oleju.
- sera
- 1,5 szklanki mąki
- szczypta soli
- sól
- 1 szklanka mleka
- masło
- 2 jajka
zielone naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Naleśniki z zieleniną i szpinakiem: W misce połącz mąkę, olej, mleko, jajka i znaczną ilość soli. ciągle dolewamy wody, może być gazowana wtedy naleśniki będą bardziej puszyste, ale nie jest to potrzebne. aż ciasto osiągnie pożądaną konsystencję. Na sam koniec dokładnie wymieszaj rozmrożony i posiekany szpinak (jeśli używamy świeżego, musimy zmiksować go na papkę). Dodaj trochę oleju do oleju pojemnika i zintensyfikuj go. Łyżkę biszkoptu wylać na całą powierzchnię naczynia i rozprowadzić grubą warstwą. drugą stronę do smażenia. Umyj i obierz ziemniaki przed gotowaniem ich w osolonej wodzie. Dołącz do sera cheddar i je w maszynce do mięsa, gdy tylko ostygną. Podsmaż cebulę w małych kostkach na gorącym maśle na złoty kolor. Wymieszać z serem i ziemniakami, doprawić solą i pieprzem. Ciepłe bułeczki złożyć w krokiety i nadziać farszem. podane z ostrym kremem.
Dodaj komentarz