Przepis na Zielone babeczki ze schabem

Zapraszam na szybki,lekki pomysł na niedzielny obiad. Smacznie i do syta. Polecam:)

Składniki na zielone babeczki:

  • 30 g szpinaku
  • 1 lodyga selera
  • 10 g otrąb pszennych
  • 1 jajko
  • Po 1/4 łyżeczki słodkiej papryki,czosnku mielonego i ziół prowansalskich
  • 1 kotlet schabowy bez kości i tłuszczu
  • Sól,pieprz do smaku
  • 95 g cukinii

zielone babeczki Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

1. Pokrój szpinak. Cukinię po wysianiu zetrzyj na grubej tarce. Drobno ogolić seler. Wysuszony i umyty kotlet przekroić nożem na pół. Pamiętaj o warzywach. Do ubitego jajka dodać aromaty i ziarna. Cóż, dołącz wszystko. 2. Warzywa i mięso (po 65 g surowej masy) układamy w silikonowych foremkach na muffinki. Po włożeniu babeczek do piekarnika rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 25 minut piec. Przed podaniem wyjmij ciastka z foremek i piekarnika. Weź udział w posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *