Przepis na Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami

naleśniki z serem i pieczarkami – składniki:

  • sól
  • łyżka proszku do pieczenia
  • oliwa
  • 2 jajka
  • 75 dag pomidorów
  • 40 dag małych pieczarek
  • 20 dag filetów z łososia
  • gałka muszkatołowa
  • ser gorgonzola
  • szklanka mleka
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • pieprz
  • 20 dag mąki
  • 30 dag cebuli

naleśniki z serem i pieczarkami Przygotowanie

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Do miski wsyp mąkę, wlej mleko i wbij jajka. Mieszać. Dodaj szczyptę soli i łyżkę proszku do pieczenia. Po wymieszaniu wszystkiego, aż będzie gładkie, odłóż to. Spalić naleśniki, wlewając olej do gorącego naczynia. Zanim łosoś będzie mógł być grillowany, należy go oczyścić. Drobno pokrój i posiekaj cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy po usmażeniu na patelni pokrytej glazurą. 2 Dodać grubo pokrojone pomidory i dusić około 15 minut na małej mocy. Oczyść grzyby i pokrój je. Przed przechowywaniem zamknij na jakiś czas. Ser topimy na małym ogniu po pokrojeniu w kostkę. Dodaj pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Zwiń gorące bułeczki i dodaj puree z pomidorów i łososia. Podgrzewaj przez 15 minut, a następnie udekoruj grzybami i sosem cheddar. źródło: na żywo


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *