Przepis na Zakręcone koreańskie pączki otulone cynamonowym cukrem

Niby ciasto na tradycyjne pączki a jednak inny wygląd i nieco inny smak. Tym razem cudownie cynamonowy.

zakręcone koreańskie pączki – składniki:

  • 1 jajo
  • cukier
  • olej
  • 7 g drożdży suszonych
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl. mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • PONADTO:
  • cynamon
  • 3 łyżki cukru

zakręcone koreańskie pączki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

garnuszku delikatnie podgrzać mleko. 2. Przed pozostawieniem na kilka chwil dokładnie wymieszaj cukier, sól i suche drożdże. 3. Filtrując mąkę i konsolidując mokre mocowania, możesz uzyskać gładką mieszankę. 4. Ciasto przełożyć do miski oprószonej mąką, przykryć czymś i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Po dłuższej pracy ze zmartwychwstałym odtwarzaczem podziel go na szesnaście równoważnych części. 6. Rozwałkuj każdy kawałek mieszanki od środka na zewnątrz, przesuwając jedną rękę w prawo, a drugą w lewo, aż gracz, którego nie można poruszyć, zostanie obrysowany i będzie miał około 30 centymetrów długości. 7. Pozostałe ciasto zostanie trzykrotnie zawinięte w spiralę. 8. W wyniku pozostawienia zakrętów do wyrośnięcia, odwróć je tak, aby dna również się podniosły. 9. Smażymy na gorącym oleju. 10. Umieść kanał na ręczniku. 11. Połącz cukier z cynamonem. 12. Gorące obtaczać w cukrze z cynamonem. 13. Inspiracja: http://mojebistro.pl/


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *