Przepis na Waniliowe muffinki z brzoskwiniami

waniliowe muffinki – składniki:

  • pszennej
  • 130 g cukru brązowego
  • Dodatkowo:
  • 250 g jogurtu
  • 80 ml oleju
  • 400 g brzoskwiń
  • pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 190 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g mąki
  • 3 łyżki brązowego cukru do posypania wierzchu muffinek

waniliowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Ciasteczka brzoskwiniowo-waniliowe Brzoskwinie umyć i dokładnie osuszyć. Zaczynając od przodu, rozbierz go i wyrzuć nasiona. Zrób bardziej dyskretne elementy ustawionego normalnego przedmiotu. Resztki przesączonej mąki pszennej, mąki pełnoziarnistej i proszku do pieczenia należy dodać do mieszanki (całe części mąki pszennej pozostaną na sicie, ponieważ jest ona z pełnego ziarna). W innej misce skonsoliduj zwykły jogurt, jajko, olej, cukier w kolorze ziemi, cukier waniliowy i koncentrat waniliowy. Jest mieszanka wszystkiego. W sposób ciągły dodawać oddzieloną mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko jest ze sobą nierozerwalnie połączone. Na koniec delikatnie wmieszać brzoskwinie, które zostały pokrojone na jeszcze mniejsze kawałki. Za pomocą odtwarzacza napełnij foremki na babeczki do 3/4 wysokości. Posyp trochę ziemistego cukru na wierzchu. W 180 stopniach piecz ciastka przez 20 do 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *