Przepis na Waniliowe babeczki z karmelem

Idelanie połączenie lekkiego smaku wanilii ze słodkim karmelem. Babeczki będą się dobrze prezentować na imprezie czy do popołudniowej kawy.

Składniki na babeczki z karmelem:

  • 2 łyżki brązowego cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka mąki
  • Krem
  • kilka kropelek olejku waniliowego
  • 80 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Karmel
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 200 ml śmietany 30%
  • 80 g cukru pudru
  • Ciasto
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany 36%

babeczki z karmelem Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Pierwszym krokiem jest ubicie białek na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier do żółtek do uzyskania gładkiej masy. Z mąki kolejno oddzielano olej i proszek do pieczenia. Gotową masę podgrzewać przez 15-20 minut w filiżankach w temperaturze 180 stopni. Następnie prowadzimy badania. 2. Aby rozpocząć śmietanę, energicznie ją ubij. Następnie dodać cukier i zmiksować na gładką masę. W lodówce schładzamy. 3. Karmel: W pojemniku dodaj cukier do rozpuszczonej margaryny. Stopniowo dodawać śmietanę, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Po zdjęciu mieszaniny z ognia, pozwól jej ostygnąć, aż będzie gładka i brązowa. 4. Karmel: Dodaj cukier do upłynnienia margaryny w pojemniku. Mieszaj w małych ilościach śmietanki, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zmniejsz intensywność i przełącz na chłodny, gdy uzyskasz ton, który jest ziemisty i gładki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *