Przepis na Walentynkowe babeczki

walentynkowe babeczki – składniki:

  • odrobinę czerwonego barwnika spożywczego
  • pszennej
  • 10 dag cukru pudru
  • 30 dag mąki
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 10 dag masła
  • 2 czerwone galaretki
  • 10 dag margaryny
  • 3- żółtka
  • 1 szkl ubitej śmietany
  • białe malutkie cukrowe serduszka
  • 50 dag serka mascarpone

walentynkowe babeczki Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Babeczki na Walentynki: Przygotowanie babeczek: Włóż ułożone babeczki do nagrzanego piekarnika. Połącz tłuszcze i przesianą mąkę, która została pokrojona. Należy dodać żółtka i cukier puder. Ciasto powinno być gładkie. Umieść folię chwytającą w lodówce na trzydzieści minut. Umieść małe foremki na babeczki wykonane z metalu na desce do pieczenia. Mieszankę należy nakładać na grubość około 4-5 mm, a następnie wałkiem przenieść ją do foremek. Po wyjęciu ścinków wciśnij ciasto ręką do foremek. Tak przygotowane babeczki układamy na blasze do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złocistego koloru. Gdy formy są jeszcze gorące, ostrożnie wyjmij z nich podgrzane przedmioty. rośniemy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *