Przepis na Truskawkowe babeczki po francusku

truskawkowe babeczki – lista składników:

  • 3 łyżki cukru brązowego trzcinowego
  • papilotki papierowe 12 sztuk
  • Składniki na 12 babeczek:
  • Forma do muffinek
  • Kruszonka:
  • 275 g ciasta francuskiego nie mrożonego
  • 7 łyzek mąki
  • 4 łyzki cukru kryształu
  • Dodatkowo:
  • pszennej
  • 400 g truskawek
  • 4,5 łyżki masła lub dobrej margaryny

truskawkowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Francuskie babeczki z truskawkami Wytnij dwanaście równych kawałków świeżego ciasta francuskiego. Umyj truskawki, usuń szypułki, wysusz je na sitku, pokrój na małe kawałki, ułóż na kształt ciasta i posyp czystą słodzikiem każdą babeczkę, zanim ułożysz papierowe babeczki w strukturze, a ciasto w buszlach. Kruszonka: Przed rozłożeniem na wierzchu babeczek, w misce połącz mąkę pszenną z cukrem pudrem i masłem. Palcami połącz składniki. Rozgrzej piekarnik do 200* i przygotuj się na około 15-20 minut. Pyszny!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *