Kiedy coś słodkiego za mną chodzi
szybkie muffinki z borówkami – lista składników:
- – pół opakowania cukru waniliowego
- – łyżeczka proszku do pieczenia
- – kostka margaryny do pieczenia
- – 180 gram cukru – jakieś 14 łyżek
- – 4 jajka
- – 300 gram mąki pszennej – jakieś 1,8 szklanki
- – garść borówek amerykańskich – u mnie mrożone
szybkie muffinki z borówkami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
1. W dużej misce ubij jajka z cukrem. Dodaj trochę margaryny i wymieszaj, aż będzie gładka. Dodaj cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Jedna rzecz obejmuje wszystko. Umieść gotowe ciasto w formie na muffinki, wyłożonej papierowymi papilotkami i przygotowanej wcześniej. Po dodaniu mrożonych jagód papierowe kubki z ciastem napełnij do 3/4. W 180 stopniach piec muffiny w ten sposób przez około 20 do 25 minut lub do momentu, gdy wierzchy zaczną się rumienić.
Dodaj komentarz