szybkie chrupiące gofry – składniki:
- szczypta soli
- 1 jajko
- pszennej
- 0,5 łyżki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżka białego cukru
- 1/4 szklanki oleju
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
szybkie chrupiące gofry Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Fast New Waffles Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier biały i waniliowy oraz szczyptę soli, dodać olej, wbić jajko i dodać mleko. Dokładnie zmiksuj trzepaczką lub blenderem (użyłem pędzla), aby usunąć sęki po umieszczeniu wszystkich mocowań w misce. Rozgrzej gofrownicę. Zamknij gorącą gofrownicę, dodaj chochlę wciąż surowej mieszanki i miej pewność, że gofry zostaną przypalone przed podaniem. W zależności od upodobań możesz sprawić, że gofry będą bardziej smażone, chrupiące lub mniej smażone, miękkie. Lubię, gdy są twarde, więc dodatkowo je wcześniej ułożyłam.
Dodaj komentarz