Przepis na Szybkie chrupiące gofry

szybkie chrupiące gofry – składniki:

  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • pszennej
  • 0,5 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka białego cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

szybkie chrupiące gofry Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Fast New Waffles Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier biały i waniliowy oraz szczyptę soli, dodać olej, wbić jajko i dodać mleko. Dokładnie zmiksuj trzepaczką lub blenderem (użyłem pędzla), aby usunąć sęki po umieszczeniu wszystkich mocowań w misce. Rozgrzej gofrownicę. Zamknij gorącą gofrownicę, dodaj chochlę wciąż surowej mieszanki i miej pewność, że gofry zostaną przypalone przed podaniem. W zależności od upodobań możesz sprawić, że gofry będą bardziej smażone, chrupiące lub mniej smażone, miękkie. Lubię, gdy są twarde, więc dodatkowo je wcześniej ułożyłam.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *