Kochają je dzieci i dorośli. Na sam widok ślinka cieknie. Super pomysł na przyjęcie urodzinowe dziecka czy imprezę karnawałową.
Składniki na szybkie babeczki:
- 1 duże lub 2 małe opakowania korpusów do babeczek
- 2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- odrobina kwasku cytrynowego
- 1 szklanka białek
szybkie babeczki Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. Masa: Po ubiciu białek na sztywną pianę można dodać cukier, cukier waniliowy lub cokolwiek innego. Po około 40 minutach ubijania na parze (postaw miskę z pianką na wrzącej wodzie i kontynuuj ubijanie, aż białka się spalą), babeczki mają wygląd półbezy. 2. Muffiny: Rozłóż spody na blasze do pieczenia. Rozprowadź pastę po całym. Masę kruszymy na każdym kopytku z osobna, aby powstały piękne babeczki. Strojenie dowolne: użyłam cukrowych serc i kolorowych posypek cukrowych, które kupiłam w polsko-niemieckim sklepie spożywczym.
Dodaj komentarz