Przepis na Szpinakowe muffinki z wędliną

szpinakowe muffinki – składniki:

  • 2 łyżki majonezu
  • duża szczypta soli
  • 5 – 7 łyżek mąki
  • 3 plasterki chudej wędliny
  • 1 jajko
  • 2 łyżki serka twarogowego ( gładkiego )
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • silikonowe foremki
  • garść szpinaku

szpinakowe muffinki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka owsiane

Roladki ze szpinakiem i wędlinami Szpinak myjemy i kanałujemy, a następnie osuszamy na papierowym ręczniku. W misce, która została drobno nacięta, umieść szynkę i szpinak. Dodaj cheddar, majonez, jajko i olej. Ponownie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Rozgrzej grill i wypełnij silikonowe ramki. Umieść herbatniki na blasze do pieczenia pod brojlerem. Przygotuj w 180 stopniach przez około 25 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *