Przepis na Szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym

Gofry z nutą szpinaku, podane z rozpływającym jajkiem sadzonym, świeżym ogórkiem i chrupiącą, przyjemnie pikantną rzodkiewką to świetny pomysł na wspólne i pożywne śniadanie.

gofry z jajkiem sadzonym – składniki:

  • 100g szpinaku rozdrobnionego
  • Dodatkowo:
  • 50ml mleka
  • sól
  • garść posiekanego szczypiorku
  • olej do wysmarowania gofrownicy
  • ogórek
  • kilka rzodkiewek
  • olej
  • 3 jajka
  • pieprz
  • 130g mąki pszennej
  • pieprz
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Gofry szpinakowe:
  • sól
  • 4 jajka
  • garść szpinaku

gofry z jajkiem sadzonym Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Białka ubić na pianę (nie musi być sztywna), dodając szczyptę soli. Następnie za pomocą blendera połącz mleko, mąkę w proszku, białka jaj i szpinak, który został rozgnieciony z dużą ilością wody na jednolitą masę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 2. Przygotuj ciasto partiami i wlej je do gofrownicy z olejem i tłuszczem. Piecz przez 5 do 6 minut, w zależności od mocy gofrownicy. Gdy gofry się nagrzewają, na ciepłej patelni można dusić smażone jajka z solą, pieprzem i szczypiorkiem. 3. Gofry podawaj na ciepło z sadzonym jajkiem, szpinakiem, rzodkiewką i ogórkiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *