Przepis na Szarlotkowe muffinki ze słonecznikową kruszonką-pyszne i wilgotne

rewelacyjne muffinki o smaku szarlotki z pyszną słonecznikową kruszonką.
Babeczki te robi się bardzo szybko,łatwo i przyjemnie .Są rewelacyjne,szczerze powiedziawszy mój najlepszy przepis na muffinki .Dodatek jabłek sprawia,że są cudownie wilgotne i długo świeże. A cynamon sprawia,że ich zapach czuć w całym domu 🙂

Składniki na szarlotkowe muffinki:

  • -1 łyżeczka cynamonu -2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml) -0,5 szklanki cukru
  • -1 jajko -125 ml mleka -125 ml oleju -125 ml wody
  • KRUSZONKA
  • -40g masła -mąka
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody
  • -łyżka cukru -garść ziaren słonecznika
  • -2 łyżeczki cukru waniliowego -szczypta soli -2 małe jabłka

szarlotkowe muffinki Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Po obraniu jabłek użyj tarki z dużymi otworami, aby je zmielić. Całkowicie skonsoliduj cynamon i naturalny słodzik. 2 Nadzienie do babeczek: Połącz suche i mokre składniki w jednej misce. Mieszaj suche i mokre mocowania wraz z pośpiechem, aż będą gładkie. 3 Dodaj jabłka do pałkarza i połącz wszystko w jedno. Wyciśnij sok z jabłek, zakładając, że są pyszne. Hitter powinien być wypełniony w około 66% w papierowych kubkach, które zostały przymocowane puszką po ciastkach. 4 Dezintegracja Zrób dezintegrację, łącząc mąkę, cukier, nasiona słonecznika i zmiękczoną margarynę. 5 Równomiernie posypać kruszonką babeczki i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. martwy kij


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *