Przepis na Świąteczne babeczki piernikowe z lukrem i kandyzowanymi owocami

Na świątecznym stole nie może zabraknąć słodkości dla łasuchów. Ja proponuję babeczki – piernikowe , oblane lukrem i posypane kandyzowanymi owocami….mmm….. Podczas pieczenia w domu unosi się wspaniały zapach świąt – przyprawy do piernika

Składniki na świąteczne babeczki piernikowe:

  • 250 g masła
  • 4-5 łyżek soku z cytryny
  • 1 szkl mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok 200 g kandyzowanych owoców
  • 4 jajka
  • 2 i 1/2 szkl mąki
  • cukier puder
  • 2 szkl cukru
  • 1łyżka kakao
  • 1,5 czubatej łyżki przyprawy do piernika
  • Dodatkowo:

świąteczne babeczki piernikowe Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

1. 1. Do mleka dodać margarynę, cukier, kakao i poncz piernikowy. Gdy cukier i margaryna rozpuszczą się w bulgoczącej wodzie, mieszaj od czasu do czasu. Schłodzić 2. Jajka połączyć ze schłodzoną masą. Mąka przefiltrowana i jest obecnie dodawana do podgrzania proszku. 3. Użył papierowych kubków do napełnienia foremek na muffiny. Napełnij każdy kubek hitterem, aż będzie pełny w dwóch trzecich. Przygotować około 15 minut w 200 stopniach (góra-dół). Stopniowo dodawać cukier puder do soku z cytryny. Lukier powinien mieć konsystencję zbliżoną do gęstej śmietany 6. Wyjmij babeczki z pojemników do ostygnięcia. Zamroź każdą babeczkę i udekoruj pominiętym zwyczajem


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *