Przepis na Śnieżne pączki karnawałowe

pączki karnawałowe – składniki:

  • 60 g masła
  • 500 ml śmietanki kremowej 30%
  • 2 szklanki ciepłego mleka
  • 3 żółtka
  • pszennej
  • czekolady
  • 1 łyżka zmielonej skórki cytrynowej
  • 7 szklanek mąki
  • 1/3 szklanki roztopionej margaryny
  • 2 łyżki rumu lub spirytusu
  • 50 g miodu
  • 1 jajko
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1/4 szklanki ciepłej przegotowanej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Dekoracja cukier puder
  • Krem:
  • 200 g białej
  • 1/2 szklanki miałkiego cukru
  • 2 łyżki śmietany

pączki karnawałowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Jasne pączki ze śniegu Użyj drożdży, szklanki cukru, łyżki mąki i dużej ilości ciepłego mleka, aby wyrosło i pozwól mu wyrosnąć. Do dużej miski wsyp mąkę pszenną, sól i cukier. Wyrośnięty roztwór, żółtka z rozbitego jajka, pozostałe mleko i ciepła woda oraz skórka z cytryny powinny być włączone. Trudny sposób na wymasowanie tego wszystkiego. Następnie, w tym momencie, dodaj skondensowaną margarynę lub pastę do smarowania, rum lub duszę, śmietankę i ponownie kontroluj, aż hitter będzie gładki i elastyczny. Możesz dodać więcej ciepłego mleka, jeśli ciasto stanie się zbyt „suche”. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie przekładamy ciasto na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkowujemy na grubość 2 cm i szklanką o średnicy od 7 do 8 cm wycinamy jednolite koła. Pączki w tym układzie mają kolejną szansę na wyrośnięcie. Istnieje przekonująca potrzeba wyjaśnienia tutaj, biorąc pod uwagę sposób, w jaki cała tajemnica twardych pączków polega na tym, że mieszanka powinna z reguły dobrze rosnąć. We frytownicy lub szerokim garnku rozgrzej olej do 170-175°C i obsmaż pączki z obu stron na lśniący kolor. Jeśli olej zostanie zbyt mocno podgrzany, pączki szybko zbrązowieją i pozostaną surowe w środku. Po usmażeniu odsączyć tłuszcz na papierowym ręczniku. Krem: W rondlu połącz masło, miód i ciężką śmietanę. Przy niskiej intensywności podgrzej do wrzenia i gotuj, ciągle mieszając, aż uzyskasz jednolitą masę. Po zdjęciu śmietany z ognia wmieszać połamaną lub startą na tarce białą czekoladę, aby się rozpuściła. Krem po ostygnięciu należy chwilowo przechowywać w lodówce. Ubij mieszankę czekoladowo-śmietankową blenderem, aż będzie puszysta drugiego dnia. Umieść równo pokrojone pączki w worku na ciasto ułożonym w stos z skoordynowanym kremem. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *