Przepis na Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

Zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób.
A dlaczego niezwykły ?
Bo podane w formie babeczek.
Chleb tostowy z kilkoma dodatkami może zamienić się w smaczną propozycję na ciepłe śniadanie.
Może się skusicie ?

babeczki z chleba – składniki:

  • sól do smaku
  • 10 koktajlowych pomidorków
  • 100 g wędzonego boczku ( plastry )
  • 1/2 szk posiekanego szczypiorku
  • składniki na 17 babeczek
  • 100 g żółtego sera
  • pieprz do smaku
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 500 g chleba tostowego
  • 200 g podsuszanej kiełbasy krakowskiej ( plastry )
  • 10 jajek
  • 1/2 szk mleka
  • 1/2 szk prażonej cebulki

babeczki z chleba Jak przygotować

Zobacz również: ciasteczka z orzechami włoskimi

Po pokrojeniu chleba w trójwymiarowe kształty umieść je w misce. Wymieszaj mleko z jajkami, które zostały rozbite w innej misce. Oprócz oddzielonych pomidorów i mielonego sera cheddar dodaj szpinak, posiekany szczypiorek i cebulę. Dodać pokrojony boczek i frankfurterkę, doprawić solą i pieprzem do smaku i ponownie zmiksować. 2 Wymieszaj ze sobą kostki tostowe i pozostałe składniki w misce. Foremki na babeczki wysmarować masłem (można też użyć papierowych kubeczków, co ułatwi wyeliminowanie babeczek z formy). W zagłębieniach umieścić uformowane fragmenty masy zastygłej. W 190 stopniach piec babeczki przez 25 minut. Trzymaj się ciepło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *