Przepis na Śniadaniowe babeczki warzywne

Fajny pomysł na śniadanie w biegu lub pewną odmianę od kanapek.
Śniadaniowe babeczki warzywne
to babeczki bez mąki, są sycące i można je zabrać ze sobą na wynos. Odkąd dopracowałam recepturę na nie to są u nas hitem poranka.
Do babeczek możecie dodawać różne warzywa czy składniki, tak by za każdym razem były trochę inne. Na pewno warto spróbować 🙂

babeczki warzywne – lista składników:

  • kilka plasterków żółtego sera np. mimolette
  • garść świeżego szpinaku
  • kawałek papryki
  • kawałek cukinii
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka siemienia lnianego
  • 100 g ricotty (może być twaróg)
  • 3 jajka

babeczki warzywne Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

Wymieszaj przyprawy i posiekaną cukinię po dokładnym połączeniu jajek i ricotty. Po doprawieniu dodać szpinak, siemię lniane lub inny ser mimolette. Mieszam. Do tego zrobiłam foremki. Uwaga! Sztywniejsze namffiny lub silikonowe foremki są super. Ja używam teflonowych, ale trzeba je myć, więc nie polecam. Zamiast papierowych lokówek piekłam je przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmuję go i pomagam sobie silikonową szpatułką. Nie będzie to problemem, jeśli użyjesz twardego papieru; Nie sugerowałbym używania zwykłych papierów. Cieszyć się! Muffiny z warzywami


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *