Składniki na naleśniki na drożdżach:
- 2 pełne łyżki twarogu z wiaderka
- 1 łyżka twardego oleju kokosowego
- (ewentualnie 2-3 łyżki zwykłego oleju)
- 2 łyżki cukru pudru (lub 3 jeśli ser
- Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżeczka mąki
- 10 g. świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szklanka wody
- pszennej
- 0,5 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- ziemniaczanej
naleśniki na drożdżach Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: miodowe ciasteczka
Naleśniki z serem i drożdżami W małej misce wymieszaj mleko, jajka i drożdże. Ubij cheddar i pozostałe mocowania, aż będą bardzo połączone. Z nadmiaru mleka i wody stopniowo dodawać mąkę. Cukier puder, cukier waniliowy i podgrzany olej kokosowy to niezbędne dodatki. Bij gracza przez dodatkowe 3 minuty, a następnie odłóż na 15 minut. Przed smażeniem naleśników na małej, suchej patelni lekko ją natłuszczam. Odwracam je i szturcham brzegi widelcem, żeby się nie przypaliły, zanim wrzucę je na patelnię, by sprawdzić temperaturę. Podawaj z cukrem pudrem i słodką śmietanką. przepis autorki.
Dodaj komentarz