Przepis na Sernikowe muffinki

Składniki na sernikowe muffinki:

  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1/3 szklanki cukru
  • 50 gram masła
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 200 gram tłustego twarogu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki

sernikowe muffinki Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Babeczki z sernikiem w środku Wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Połącz jedno ugotowane jajko i pół szklanki mleka, aby stopić masło. Dodaj suche mocowania do mokrych mocowań, kontynuując mieszanie. Za pomocą widelca rozdrobnij ser, a następnie stopniowo dodawaj do mieszanki dwie czubate łyżki budyniu śmietankowego i ser. Po dokładnym wymieszaniu mieszaniny wlej ją na patelnię do ciastek z około 16 małymi papierowymi kubeczkami i papierowymi kubkami. Pieczemy około kwadransa w nagrzanym piekarniku. Przechowujemy bułki w lodówce po ostygnięciu, ponieważ zawierają twarożek cheddar.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *