Przepis na Ruskie naleśniki

Ruskie naleśniki czyli naleśniki z serem, cebulką i ziemniakami. Uwielbiamy ruskie pierogi ale nie zawsze jest czas i chęci aby je lepić 🙂 więc tym razem poszłam na łatwiznę i zawinęłam farsz w naleśniki usmażone rano. Efekt nas zaskoczył oczywiście pozytywnie 🙂 Spróbujcie sami!

ruskie naleśniki – składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 kg twarogu tłustego lub półtłustego
  • 1-2 jajka
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 0,5 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 2-3 łyżki oleju lub roztopionego masła
  • 1/2 szklanki wody najlepiej gazowanej ale może być też zwykła
  • Farsz:
  • szczypta soli
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka mąki
  • Ciasto naleśnikowe:

ruskie naleśniki Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Naleśniki: Po dokładnym połączeniu wszystkich składników odpocznij przez pół godziny. Konsolidacja tych dwóch jednocześnie nie jest fundamentalna. Farsz: Cebulę po drobno pokrojeniu smażymy na maśle na złoty kolor. W dużej misce przeciśnij ziemniaki przez praskę, gdy są jeszcze gorące. Przez prasę do ziemniaków twaróg jest mielony lub prawie nie uzyskiwany. Dopraw i dodaj cebulę. Testujemy farsz mieszając go; Jeśli chcesz, możesz uczynić go bardziej uziemionym. Zrób kopertę lub rozwałkuj farsz składając go na pół. Umieść farsz w centralnym punkcie naleśnika. Można je ponownie grillować. Cieszyć się! Można podawać z cebulą, boczkiem lub gorzką śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *