Ruskie naleśniki czyli naleśniki z serem, cebulką i ziemniakami. Uwielbiamy ruskie pierogi ale nie zawsze jest czas i chęci aby je lepić 🙂 więc tym razem poszłam na łatwiznę i zawinęłam farsz w naleśniki usmażone rano. Efekt nas zaskoczył oczywiście pozytywnie 🙂 Spróbujcie sami!
ruskie naleśniki – składniki:
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka mleka
- 0,5 kg twarogu tłustego lub półtłustego
- 1-2 jajka
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 0,5 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 2-3 łyżki oleju lub roztopionego masła
- 1/2 szklanki wody najlepiej gazowanej ale może być też zwykła
- Farsz:
- szczypta soli
- 1 duża cebula
- 1 łyżka soli
- 1 szklanka mąki
- Ciasto naleśnikowe:
ruskie naleśniki Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Naleśniki: Po dokładnym połączeniu wszystkich składników odpocznij przez pół godziny. Konsolidacja tych dwóch jednocześnie nie jest fundamentalna. Farsz: Cebulę po drobno pokrojeniu smażymy na maśle na złoty kolor. W dużej misce przeciśnij ziemniaki przez praskę, gdy są jeszcze gorące. Przez prasę do ziemniaków twaróg jest mielony lub prawie nie uzyskiwany. Dopraw i dodaj cebulę. Testujemy farsz mieszając go; Jeśli chcesz, możesz uczynić go bardziej uziemionym. Zrób kopertę lub rozwałkuj farsz składając go na pół. Umieść farsz w centralnym punkcie naleśnika. Można je ponownie grillować. Cieszyć się! Można podawać z cebulą, boczkiem lub gorzką śmietaną.
Dodaj komentarz