Przepis na Pyszne pączki z budyniem lub dżemem

Pączki z czekoladą to świetna propozycja na Tłusty Czwartek. Pulchne, delikatne i pyszne pączki z nadzieniem truskawkowym. Pyszne pączki pieczone – miękkie i puszyste z nutką miętowego kremu z białą czekoladą ! Zapraszam na pyszne pączki orzechowe z nutą cytrynową. Przygotowane z dodatkiem mielonych orzechów włoskich, soku i skórki z cytryny. Polecam. Zapraszam na pyszne pączki orzechowe z nutą cytrynową. Świetny przepis na lekkie pączki, tym razem to
pączki z ziemniakami
. Po co ziemniaki? Dodają puszystości i wilgotności do ciasta, a przy tym samo ciasto na pączki jest bajecznie proste do przygotowania. Tak, tak, ja wiem, że wiele osób lubi ciasta w stylu dodaj 10 żółtek, faktycznie takie pączki są delikatne, ale wierz mi na słowo, że dzisiejszy przepis polubisz bardzo.
Pączki ziemniaczane z tego przepisu są po prostu proste. Dodajesz całe jajka, dodajesz rozgniecione ziemniaki i nie martwisz się czy wyjdą, bo z tego przepisu wyjdą na pewno. Pączki nie są suche, smaży się je świetnie, w smaku są wilgotne i tak dobre, że nawet jak nie chcesz to nie musisz nadziewać 🙂
Poczęstuj się, oto pyszne pączki z ziemniakami
Zobacz mój przepis wideo na pączki
Na filmie możesz dokładnie zobaczyć jaką konsystencję ma ciasto, jak wyrabiać i jakie są w środku 😉 Oto sprawdzony przepis na pyszne pączki, które pokocha cała rodzina.

pyszne pączki – lista składników:

  • 2 łyżki spirytusu
  • 2 małe cukry waniliowe
  • pół kilo mąki
  • 7 żółtek
  • szklanka cukru
  • ugotowany budyń
  • 90 g drożdży
  • litr oleju
  • dżem (dowolny smak)
  • szklanka ciepłego mleka
  • 180 g margaryny

pyszne pączki Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Pączki, które dobrze sprawdzają się na budyniu lub dżemie, powstają z połączenia drożdży, dwóch łyżek mąki i dwóch łyżek cukru w porcji szklanki ciepłego mleka. Przekazujemy to do wzrostu. W misce wymieszaj mąkę, żółtka, cukier i cukier waniliowy. Spraw, aby margaryna była płynna. Pozwoliliśmy, by lato przeminęło. Po wyrobieniu ciasta drożdżowego do mąki dodać gotowy zakwas. Jeśli podczas ugniatania ciasto zacznie odchodzić od dłoni, dodawaj pojedynczo spirytus i stopioną margarynę. Podaj odtwarzacz w ciepłym miejscu do podwojenia rozmiaru. Jeśli nadal rośnie, uformuj pączki i pozwól im ponownie wyrosnąć. W ogromnym garnku całkowicie rozgrzej olej. Na rozgrzanym oleju smażymy pączki z dwóch stron. Na papierowym ręczniku ułożono nasze pączki. Z worka na ciasto nadziewamy pączki np. budyniem lub dżemem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *