Przepis na Puszyste pączki z dżemem i polewą malinową

Pączki o bardzo wyrazistym smaku malin. Smak malin dodatkowo podkreśla imbir i kardamon.

puszyste pączki – lista składników:

  • 15 żółtek
  • Do smażenia:
  • Składniki ciasta o temperaturze pokojowej:
  • 100 g cukru pudru trzcinowego około 5 łyżek soku malinowego
  • 2 łyżki masła
  • Polewa malinowa:
  • 1 kg smalcu
  • Do nadziania:
  • szczypta szafranu moczona w 50 ml spirytusu( minimum przez dobę)
  • 100 g świeżych drożdży
  • 500 ml mleka
  • pół łyżeczki soli
  • ekstrakt waniliowy
  • 1 kg mąki pszennej typ 405
  • łyżka spirytusu
  • dżem malinowy bez pestek z dodatkiem imbiru i kardamonu ( u mnie domowy)
  • 2 łyżki cukru

puszyste pączki Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *