Latwe szybkie pyszne.
naleśniki z syropem klonowym – lista składników:
- lyzeczka cukru waniliowego
- 1 jajko
- 150ml gazowanej wody mineralnej
- 2 lyzeczki cukru
- szklanka maki
- szczypta soli
- 300ml mleka
- syrop klonowy
naleśniki z syropem klonowym Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Dokładamy wszelkich starań, aby mleko nie odparowało przed użyciem, ponieważ daje naleśnikom cudowną poduszkę. Następnie powoli dodaj przefiltrowaną mąkę do jajka, cukru i cukru waniliowego w misce. Podgrzewamy patelnię; Aby uniknąć używania oleju podczas procesu opiekania, używam teflonu. Kiedy gotuję jajka, używam małej patelni, dzięki której naleśniki wyglądają na małe i ładne. 2 Gorące bułeczki po usmażeniu skropić syropem klonowym. Można do niego dodać również masło. Ciesz się posiłkiem:)
Dodaj komentarz