Przepis na Przepyszne gofry z cukinii

Z cukinii można wyczarować wiele pysznych potraw, ale czy wiedzieliście, ze można z niej również zrobić bardzo smaczne gofry? Spróbujcie i zobaczcie czy i Wam posmakują tak bardzo jak mi. Są bardzo delikatne, chrupiące i puszyste w środku. Rewelacja!

gofry z cukinii – składniki:

  • 2 ŁYŻKI CUKRU
  • CZUBATA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • SZCZYPTA CYNAMONU
  • 2 DUŻE JAJKA
  • SZCZYPTA SOLI
  • 2 MAŁE CUKINIE SZCZYPTA CYNAMONU
  • 200 G MĄKI PSZENNEJ
  • 1 ŁYŻECZKA CUKRU Z WANILIA
  • OKOŁO 300 ML MLEKA

gofry z cukinii Jak zrobić

Zobacz również: inna receptura

UMYĆ JEDNĄ CUKINIĘ, a następnie odpiąć zapięcia. Użyj ROZRUSZARKI DO TARCIA Przecedzoną CUKINIĘ przełóż na sitko i wyciśnij z niej sok. W ogromnej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. W którym JAJKA łączy się mąkę, cukier i cynamon. Mleko należy następnie dodawać etapami, za każdym razem sklejając. Przygotowane ciasto powinno być jednolite jak gęsta śmietana. 2 DO PRZYGOTOWANEGO CIASTA DODAJ ROZCZEPIONĄ CUKINIĘ I DOBRZE WYMIESZ. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można dodać trochę mleka. 3 Pozostaw ciasto na dziesięć minut, aby odpoczęło. W tym momencie ROZGRZEJ GOFROWNICĘ. OLEJ MOŻNA WYKORZYSTAĆ DO DELIKATNEGO NATŁUSZCZENIA TALERZY PRODUCENTA GOFLI. Wlej ciasto na płytę Waffle Creator i podpiekaj zgodnie z zaleceniami producenta. ABY UGOTOWANE WAFTY WYBUCHŁY, USUŃ JE Z GRENI. SERWUJ GOFRY Z NAJLEPSZYMI DODATKAMI. *** Gofry można konserwować i podawać z różnymi sosami, jeśli przepis nie zawiera cukru. Weź udział w swoim posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *