portugalskie babeczki – lista składników:
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/3 szkl oleju
- 1 torebka cukru wanilinowego
- 1/2 szkl cukru
- 5 dag mielonych migdałów
- 1 i 1/2szkl mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/3 szkl śmietany
- 2 jajka
- 2/3 szkl cukru pudru
portugalskie babeczki Przygotowanie:
Zobacz także: naleśniki jogurtowe
Roladki z portugalskimi migdałami Rozgrzej grill do 180 stopni. Połącz mąkę, migdały, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia w misce. Ubij jajka w osobnej misce. Dodaj cukier, cukier waniliowy, olej i śmietankę. Całkowicie wymieszać. Całkowicie połączyć dodatkową substancję ułożoną mąkę z masą jajeczną. W foremkach na babeczki wyłożonych papierem do pieczenia upiecz ciasto. 25 minut układania Po wyjęciu babeczek z foremek pozwól im nieco ostygnąć. Wypełnij foremki do babeczek sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Gotowy
Dodaj komentarz