Przepis na Portugalskie babeczki migdałowe

portugalskie babeczki – lista składników:

  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/3 szkl oleju
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 1/2 szkl cukru
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 1 i 1/2szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 1/3 szkl śmietany
  • 2 jajka
  • 2/3 szkl cukru pudru

portugalskie babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki jogurtowe

Roladki z portugalskimi migdałami Rozgrzej grill do 180 stopni. Połącz mąkę, migdały, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia w misce. Ubij jajka w osobnej misce. Dodaj cukier, cukier waniliowy, olej i śmietankę. Całkowicie wymieszać. Całkowicie połączyć dodatkową substancję ułożoną mąkę z masą jajeczną. W foremkach na babeczki wyłożonych papierem do pieczenia upiecz ciasto. 25 minut układania Po wyjęciu babeczek z foremek pozwól im nieco ostygnąć. Wypełnij foremki do babeczek sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Gotowy


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *