półkruche ciasteczka – lista składników:
- 3 łyżki śmietany
- 1 szkl cukru pudru
- 3 łyżki kakao
- 3 szkl mąki
- pszennej
- 4 żółtka
- 20 dag masła
- 15 g cukru wanilinowego
półkruche ciasteczka Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Smakołyki z kakaowego kruche ciastka: mąka, kakao, cukier puder, margaryna na zimno i kompletna siekawka. Połącz mąkę ze śmietaną, żółtkami i cukrem waniliowym i natychmiast manipuluj mieszanką. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na godzinę. Wytnij smakołyki wycinanką o dowolnym kształcie po rozsmarowaniu schłodzonego ciasta na grubość od 5 do 6 milimetrów. Podgrzewać przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni na przygotowanej blasze do pieczenia.
Dodaj komentarz