Przepis na Piwne naleśniki z nadzieniem ruskim

Wariacja na temat naleśników i ruskich pierogów

naleśniki z nadzieniem ruskim – lista składników:

  • NALEŚNIKI 6-8 szt:
  • Piwo 1,5 szklanki
  • Mąka pszenna 500 g
  • Masło lub kwaśna śmietana do podania
  • Cebula drobno posiekana 1 szt
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę 100 g
  • Olej roślinny odrobina do smażenia
  • Sól do smaku
  • NADZIENIE:
  • Jajo kurze 1 szt
  • Olej roślinny 2 łyżki do smażenia
  • DODATKOWO:
  • Pieprz do smaku
  • Ziemniaki ugotowane i ugniecione 500 g
  • twaróg półtłusty 275 g

naleśniki z nadzieniem ruskim Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Umieść ozdoby z hotcake (z wyjątkiem odrobiny oleju) w misie blendera stojącego i zmiksuj na gładką masę. Zrób sobie 15-minutową przerwę. Nałóż odrobinę oleju na naczynie, wycierając je papierowym ręcznikiem. Zrób od sześciu do ośmiu gorących bułeczek, przenosząc ciasto na talerz. 2 Na suchej, gorącej patelni smażymy wędzony boczek, aż będzie pięknie brązowy. Układanie na talerzu Cebulę należy gotować przez 5-7 minut, aż będzie miękka, na tłuszczu z boczku. Wymieszaj z ziemniakami i twarogiem, zanim przejdziesz do bekonu i pozwól mu ostygnąć. Dodaj dużo świeżo zmielonego pieprzu i soli do smaku. 3 Z naleśników zwinąć ciasno krokiety i nadziać je farszem. W komorze rozgrzej 2 łyżki oleju. Nadziewane ciepłe bułeczki są smażone na złoty kolor ze wszystkich stron. Przynieś kawałek twardej śmietany lub smarowidła do podzielenia się. Miłego posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *