Wariacja na temat naleśników i ruskich pierogów
naleśniki z nadzieniem ruskim – lista składników:
- NALEŚNIKI 6-8 szt:
- Piwo 1,5 szklanki
- Mąka pszenna 500 g
- Masło lub kwaśna śmietana do podania
- Cebula drobno posiekana 1 szt
- Boczek wędzony pokrojony w kostkę 100 g
- Olej roślinny odrobina do smażenia
- Sól do smaku
- NADZIENIE:
- Jajo kurze 1 szt
- Olej roślinny 2 łyżki do smażenia
- DODATKOWO:
- Pieprz do smaku
- Ziemniaki ugotowane i ugniecione 500 g
- twaróg półtłusty 275 g
naleśniki z nadzieniem ruskim Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Umieść ozdoby z hotcake (z wyjątkiem odrobiny oleju) w misie blendera stojącego i zmiksuj na gładką masę. Zrób sobie 15-minutową przerwę. Nałóż odrobinę oleju na naczynie, wycierając je papierowym ręcznikiem. Zrób od sześciu do ośmiu gorących bułeczek, przenosząc ciasto na talerz. 2 Na suchej, gorącej patelni smażymy wędzony boczek, aż będzie pięknie brązowy. Układanie na talerzu Cebulę należy gotować przez 5-7 minut, aż będzie miękka, na tłuszczu z boczku. Wymieszaj z ziemniakami i twarogiem, zanim przejdziesz do bekonu i pozwól mu ostygnąć. Dodaj dużo świeżo zmielonego pieprzu i soli do smaku. 3 Z naleśników zwinąć ciasno krokiety i nadziać je farszem. W komorze rozgrzej 2 łyżki oleju. Nadziewane ciepłe bułeczki są smażone na złoty kolor ze wszystkich stron. Przynieś kawałek twardej śmietany lub smarowidła do podzielenia się. Miłego posiłku!
Dodaj komentarz