Przepis na Piernikowe muffinki z serem twarogowym

muffinki z serem twarogowym – lista składników:

  • 1 czekolada deserowa
  • 1/2 szkl mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 1 przyprawa do pierników
  • 2 łyżki cukru pudru
  • ziemniaczanej
  • aromat pomarańczowy
  • 3 łyżki śmietany
  • 7 jajek
  • 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 25 dag masła
  • 1 szkl cukru
  • 20 dag sera
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 szkl mąki
  • 2-3 łyżki płatków migdałowych

muffinki z serem twarogowym Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: łaciate babeczki

Ciasteczka piernikowe z twarogiem Mnóstwo twarogu w robocie kuchennym. Dodać 1 żółtko, cukier puder, mąkę ziemniaczaną i śmietanę, dobrze wymieszać. Dodaj skórkę pomarańczową, jedną sztywno ubitą pianę z białek i kilka kropel aromatu. Gotuj cukier, mleko, masło i kakao przez około trzy minuty w rondlu. Następnie ucieknij przed upałem. Do schłodzonej masy dodać 6 żółtek, mąkę wymieszaną z popem do pieczenia, pierniki, wymieszać. Na koniec delikatnie wmieszaj do ciasta ubitą na sztywno pianę z sześciu białek. Napełnij foremki na herbatniki łyżką mieszanki i łyżeczką masy cheddar, a następnie przykryj je ciastem do 1/3 wysokości formy. Muffiny należy piec w nagrzanym piekarniku. W 180 stopniach piec około 25 do 30 minut. Posyp schłodzone babeczki kawałkami migdałów i zmiękczoną czekoladą, aby je uwydatnić.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *