muffinki z serem twarogowym – lista składników:
- 1 czekolada deserowa
- 1/2 szkl mleka
- 3 łyżki kakao
- 1 przyprawa do pierników
- 2 łyżki cukru pudru
- ziemniaczanej
- aromat pomarańczowy
- 3 łyżki śmietany
- 7 jajek
- 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej
- 25 dag masła
- 1 szkl cukru
- 20 dag sera
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka mąki
- 2 szkl mąki
- 2-3 łyżki płatków migdałowych
muffinki z serem twarogowym Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: łaciate babeczki
Ciasteczka piernikowe z twarogiem Mnóstwo twarogu w robocie kuchennym. Dodać 1 żółtko, cukier puder, mąkę ziemniaczaną i śmietanę, dobrze wymieszać. Dodaj skórkę pomarańczową, jedną sztywno ubitą pianę z białek i kilka kropel aromatu. Gotuj cukier, mleko, masło i kakao przez około trzy minuty w rondlu. Następnie ucieknij przed upałem. Do schłodzonej masy dodać 6 żółtek, mąkę wymieszaną z popem do pieczenia, pierniki, wymieszać. Na koniec delikatnie wmieszaj do ciasta ubitą na sztywno pianę z sześciu białek. Napełnij foremki na herbatniki łyżką mieszanki i łyżeczką masy cheddar, a następnie przykryj je ciastem do 1/3 wysokości formy. Muffiny należy piec w nagrzanym piekarniku. W 180 stopniach piec około 25 do 30 minut. Posyp schłodzone babeczki kawałkami migdałów i zmiękczoną czekoladą, aby je uwydatnić.
Dodaj komentarz