muffinki marmurkowe – lista składników:
- Polewa:
- Błyszczący cukier w różnych kolorach
- 3 jajka
- ziemniaczanej
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki cukru
- 100 g cukru
- 190 g mąki
- 70 g margaryny
- 1 łyżka kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Dodatkowo:
- 90 g maki pszennej
- 140 g margaryny
muffinki marmurkowe Przygotowanie:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
Herbatniki uformowane jak kulki piasku Oddzielić żółtka od białek. Mąkę i proszek do pieczenia odstawić po ich połączeniu. W miseczce dodać cukier do delikatnej margaryny. Ubij mikserem. Ubij dobrze, dodając po kolei każde jajko. Następnie, w tym momencie, używając blendera, dodaj po kolei suche mocowania. Dodaj odrobinę soli do ubitych na sztywno białek i ubij je. Delikatnie wymieszaj łyżkę mieszanki z ciastem, aby rozluźnić masę. Następnie delikatnie wymieszaj pozostałą pianę. Dokładnie wymieszaj kakao z ciastem i odstaw około 12 filiżanek. W każdej puszce z herbatnikami powinno znajdować się około 1,5 łyżki biszkoptu, więc trochę ją wygładź. Następnie delikatnie wymieszaj jedną łyżeczkę słabej mieszanki. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni po umieszczeniu w nim ciastek. Po około 20 minutach piec kolejne 20 minut, czyli do osiągnięcia tzw. 180 stopni temperatury. suchy patyczek, który jest chłodny i wyjęty z foremek. Polewa: W rondelku wymieszaj cukier z wodą i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj margarynę i nadmiar mocowań, aż całkowicie zmięknie. Dobrze skonsoliduj kakao. Fajny. Rozświetl babeczki lukrem i posyp błyszczącym cukrem. Jedz ze swojej uczty!
Dodaj komentarz