Przepis na Pączki z serka waniliowego

Pączki z serka waniliowego to prosty przepis na wspaniały deser. Pączki z serka homogenizowanego mają delikatną wilgotną konsystencję i zachowując świeżość na dłużej. Przepis na pączki z serka waniliowego jest bardzo prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia cukierniczego, aby je usmażyć. Do zrobienia pączków potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: serek homogenizowany waniliowy, mąka pszenna, cukier, jajka, proszek do pieczenia, olej rzepakowy, cukier puder.
Jak zrobić pączki z serka waniliowego? W misce umieść jajka, serek homogenizowany, cukier i wymieszaj dokładnie. Przesiej mąkę pszenną i proszek do pieczenia, połącz składniki. W garnku rozgrzej olej do temperatury około 180 stopni. Przez cały proces pieczenia kontroluj temperaturę za pomocą termometru cukierniczego. Łyżką formuj pączki i umieszczaj je w gorącym oleju rzepakowym. Smaż przez około 5-6 minut. Pączków nie trzeba obracać, zrobią to same, gdy będą już usmażone. Pączki umieść na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Umieść je na paterze i posyp cukrem pudrem.
Jajka zawarte w przepisie są bogatym źródłem wielu cennych dla naszego organizmu witamin takich jak witamina A, witaminy z grupy B. Zawierają mikroelementy takie jak żelazo i fosfor, są też dobrym źródłem luteiny i zeaksantyny tak potrzebnej naszym oczom. Jajka są niskokaloryczne, zawierają dużą ilość łatwo przyswajalnego białka. Staraj się wybierać jajka od kur z wolnego wybiegu. Serek homogenizowany to produkowany z mleka krowiego produkt mleczarski o bardzo gęstej konsystencji. Homogenizacja oznacza rozdrobnienie. Serek przygotowuje się z twarogu z dodatkiem śmietany. Serek jest bardzo dobrym źródłem białka. Zawiera także pokaźną ilość wapnia. Jest bardziej zasobny w tłuszcz niż jogurty naturalne.
Podsumowując z serka homogenizowanego przepis na najlepsze pączki przygotujesz w niespełna 30 minut. Pyszne pączki są gotowe do spożycia od razu po usmażeniu. Dobre pączki możesz przechowywać przez 2 dni, bardzo ważne aby znajdowały się pod przykryciem.

pączki z serka waniliowego – lista składników:

  • Proszek do pieczenia – 50 g
  • Serek homogenizowany waniliowy – 300 g
  • Mąka pszenna typ 500 – 500 g
  • Olej rzepakowy – 1000 ml
  • Cukier – 200 g
  • Jajko – 3 szt.

pączki z serka waniliowego Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

W misce dokładnie wymieszaj cukier, jajka i serek śmietankowy. Przesiej mąkę pszenną i proszek do pieczenia, połącz dekoracje. Zrób pączki łyżką i zanurz je w garnku z rozgrzanym do 180 stopni olejem rzepakowym. Pięć do sześciu minut smażenia Pączków nie trzeba obracać; Po usmażeniu zrobią to automatycznie. Pączki układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed położeniem na talerz oprószamy cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *