Przepis na Pączki z ciasta drożdżowego parzonego smażone

pączki z ciasta drożdżowego – lista składników:

  • 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki spirytusu
  • 25 g drożdży
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • pszennej
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • konfitura różana
  • 50 g masła
  • 3 szklanki mąki

pączki z ciasta drożdżowego Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

Gotowane na parze i pieczone pączki z mieszanki drożdżowej Dodaj roztrzepane jajka, ubij, skoncentruj i duszę do sfermentowanego ciasta. Odłóż nowe drożdże na około dziesięć minut po oddzieleniu ich od 1/4 szklanki ciepłego, ale nie gorącego mleka. Połącz cukier i żółtka za pomocą miksera, aż mieszanina będzie prawie biała i zwiększy swoją objętość. Dodaj pozostałe mleko do 2 szklanek przesianej mąki po ugotowaniu mąki. Przed dodaniem roztrzepanych jajek, zakwasu, ekstraktu waniliowego i spirytusu do ciepłego ciasta wszystko należy wymieszać mikserem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *