Przepis na Pączki z alkoholem

Wypróbowany przepis na „Pączki z alkoholem”

pączki z alkoholem – składniki:

  • cukier puder
  • szczypta soli
  • 4 dag drożdży
  • litr oleju
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 5 dag cukru
  • białko
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • kieliszek alkoholu (np. rumu)
  • pół kg mąki

pączki z alkoholem Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny przepis

misce przesiać mąkę. Roztarte z cukrem, roztarte drożdże połączyć z mlekiem. Umieść plan gry w zagłębieniu wypełnionym mąką po dodaniu płaską łyżką mąki. Umieść na nim idealną teksturę i pozwól mu wspinać się przez 20 minut. 2 Nadmiar cukru, żółtka, likier, odrobina soli i ostudzoną zmiękczoną margarynę należy dodać od razu. Łącząc wszystko z mąką i pozwalając jej ponownie wyrosnąć, możesz stworzyć gładkie ciasto. Następnie uformuj z ciasta małe kulki, lekko oprósz mąką i połóż je na wierzchu wypieków na około cztery minuty. 3 Pączki smażymy na złoty kolor w garnku z olejem. 4 Przygotowany lukier z cukru pudru i białek wylewamy na smakołyki. źródło: telewizja Kurier


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *