Przepis na Pączki z ajerkoniakiem

Domowe pączki z nadzieniem adwokatowym .Są tak pyszne,że na jednym się nie skończy .

pączki z ajerkoniakiem – składniki:

  • 7 łyżek cukru pudru
  • 80 g masła
  • 70 g cukru kryształu
  • olej + smalec do smażenia (pół na pół )
  • 250 ml ajerkoniaku
  • 35 g mąki pszennej
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 500 g mąki + do podsypywania
  • Lukier :
  • 6 żółtek
  • 50 g świeżych drożdży
  • Ciasto:
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g mleka
  • wiórki kokosowe do posypania
  • 5 żółtek
  • szczypta soli
  • 350 ml mleka
  • Nadzienie :
  • 80 g cukru kryształu
  • 2-3 łyżki wody
  • 2 łyżki spirytusu lub octu

pączki z ajerkoniakiem Jak przygotować

Zobacz również: francuskie ciasteczka

1. Farsz: najlepiej zrobić właśnie dzisiaj. Mleko umieścić w garnku i doprowadzić do wrzenia. Odłóż na bok i całkowicie wymieszaj z reklamodawcą. Zmiksuj cukier i żółtka w mikserze, aż będą jasne i puszyste. Wymieszaj obie mąki, aż się połączą. Dopełnij mlekiem i mieszaj, aż wypukłości się rozpuszczą. Gotować. Mieszaj drewnianą łyżką przez około minutę po rozpoczęciu wrzenia, aż zgęstnieje. aby nie stykał się z budyniem i nie powodował skórki, i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Ciasto: Dodaj cukier, drożdże, mleko i żółtka jaj i podgrzewaj na średnim ogniu przez około 1,5 minuty. Zdjąć z ognia, dodać mąkę i sól, krótko zagnieść. Po dodaniu spirytusu ponownie zagniatamy. Po przełożeniu do większej miski i pozostawieniu do wyrośnięcia w ciepłym miejscu mieszanina powinna podwoić swoją objętość. 2. Gdy tylko ciasto będzie gotowe, napełnij pączki. Delikatnie rozprowadź masę na grubość około 1 cm na oprószonym mąką blacie (ciasto nie powinno być rzadkie). Uformuj lub usuń kółka ze szklanki. Przykryj tkaniną i pozostaw do wyrośnięcia na dodatkowe 15 minut. 3. Rozgrzej tłuszcz na małej mocy, stopniowo podkręcając. Umieść pączki w nagrzanym garnku i przykryj pokrywką. Nieuchronnie wyeliminuj pokrywę, obróć pączki długą wykałaczką, jeśli to możliwe, i piecz dalej bez wierzchu. 4. Po schłodzeniu dużą igłą napełnij nadzieniem pączki po ich upieczeniu. 5. Nadzienie: Mleko podgrzać w garnku do wrzenia. Odłóż i całkowicie wymieszaj z podkładem. Zmiksuj cukier i żółtka w mikserze, aż będą jasne i puszyste. Wymieszaj obie mąki, aż się połączą. Napełnij mlekiem i wymieszaj, aby rozbić wszelkie sęki. Gotować. Mieszaj drewnianą łyżką przez około minutę po rozpoczęciu wrzenia, aż zgęstnieje. aby nie dotknął budyniu i nie utworzył kożuchów, a następnie pozwól mu całkowicie ostygnąć. 6. Zrób dziurkę w pączku wykałaczką i wypełnij budyniem. Na przygotowane pączki nakłada się lukier i wiórki kokosowe. Lukier: Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj cytrynę, wodę i cukier. Jeśli jest za rzadkie dodać cukier.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *