Przepis na Pączki toffi

Składniki na pączki toffi:

  • pszennej
  • litr oleju
  • 4 dag drożdży
  • 1/2 szklanki cukru
  • 20 dag cukierków toffi
  • 1/3 kostki masła
  • szklanka mleka
  • jajko
  • 3 szklanki mąki

pączki toffi Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Pączki z nadzieniem toffi: Połącz drożdże, dwie łyżki mąki i jedną łyżkę cukru. Wlej tyle mleka (mniej niż pół szklanki), aby uzyskać gęsty zakwas. Przekaż do wzrostu w ciepłym środowisku. Mąkę, cukier i jajko mieszamy w misce. Po wyrobieniu wszystkiego, w miarę wzrostu ciasta dodaje się zakwas. Zagniatać po powolnym dodawaniu ciepłego mleka. Dodaj margarynę do ubijaka, a następnie pozwól mu się rozpaść. Wyślij pałkarza, który został ustawiony w ciepłym miejscu, aby wstał. Po wyrośnięciu pączków nadziewamy każdy cukierkiem toffi. Smażymy na głębokim tłuszczu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *