Przepis na Pączki pyszne.

Nie ma idealnego przepisu na pączki
doskonałe.Dobrze jest popróbować
kilka i trzymać się tego ,z którego
wychodzą nam najlepsze.Co ważne
ciasto musi być luźne,delikatne i
dobrze wyrośnięte. Wtedy pączusie
wyjdą jak malowane.

pączki pyszne – składniki:

  • powidła do nadziewania ,karmel lub czekolada
  • 2 żółtka
  • łyżkami soku z cytryny lub wody
  • 20 ml spirytusu
  • 50 g masła,rozpuścić ,ostudzić
  • Na około 20 pączków.
  • Ponadto:
  • tłuszcz do smażenia
  • 50 g cukru
  • sok i skórka otarta z jednej cytryny
  • 20 g drożdzy świeżych
  • 500 g mąki pszennej
  • lukier ,0,5 szklanki cukru pudru utrzeć z 3
  • 250 ml mleka plus 50 ml do rozczynu
  • 1 całe jajko

pączki pyszne Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Rozwiązanie: Dodaj drożdże i łyżkę cukru do ciepłego mleka, łyżkę mąki i odstaw na dwadzieścia minut. Po przefiltrowaniu część mąki można wykorzystać do panierowania. Ubij jajko, żółtka i cukier razem, aż mieszanina będzie gładka, wszechstronna i delikatna. Dodaj natychmiastowy wzrost, porcję mąki, sok z cytryny i zing, soul, letnie mleko. Dodaj margarynę śródroczną pod koniec kontroli i pracuj. Przykryj liście na około godzinę. Następnie szybko zużyj mieszankę, podziel ją na 20 porównywalnych kulek, uformuj je rękami i przykryj na dodatkowe 0,5 godziny. Aby obie strony nie jadły, smaż na dużej ilości tłuszczu z niską intensywnością przez około 2,3 minuty. Wkładam do środka trzy pączki, przykrywam wierzchem na dwie minuty, następnie usuwam wierzch i przechodzę na przeciwną stronę. Patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto nie jest szorstkie w środku. 2 Połóż skoordynowane pączki na talerzu przymocowanym ręcznikami papierowymi, lukrem i napełnij je po ostygnięciu. Cieszyć się.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *