Przepis na PĄCZKI PTYSIOWE

SZYBKIE,PROSTE I PYSZNE PĄCZKI DO KAWY:)

pączki ptysiowe – składniki:

  • 1,5 szklanki mąki-0,5 kostki margaryny-5 jajek-1 szklanka wody-1 łyżeczka proszku do pieczenia-cukier puder i cukier waniliowy do posypania-olej do smażenia.

pączki ptysiowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Usmaż mąkę w wodzie z dodatkiem margaryny, aż stanie się jednorodna i ostygnie. Do schłodzonej masy dodać jajka i wymieszać na gładką masę. Łyżką wkładać ciasto na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na słomkowy kolor. Przełożyć na ręcznik i po ostygnięciu posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *