Przepis na Pączki koreańskie

Pyszne, zakręcone pączki, obtoczone w cukrze z cynamonem.

Składniki na pączki koreańskie:

  • 1 jajko
  • 40 g. masła
  • 3 łyżki cukru
  • Dodatkowo:
  • Do obtoczenia pączków:
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowanie suchych drożdży (8g.)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 litr oleju
  • 3 szklanki maki tortowej

pączki koreańskie Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Na patelni rozpuścić margarynę. Ugasić płomienie. Do mleka dodać jajko, sól i cukier. Do masy dodać drożdże. Wymieszaj jeszcze raz, a następnie odstaw na dziesięć do piętnastu minut. 2 Połącz mąkę i rzeczy z naczynia w misce. Zagnieść ręcznie lub mikserem. Przykryj gotowy pałkarz powierzchnią i pozwól mu wznosić się przez 60 minut. Po tym czasie ponownie wmasuj mieszaninę. Przykryć ściereczką i ponownie wstawić do lodówki na 30-40 minut. 3 Wyrośniętym ciastem posmarować posypaną mąką deskę do pieczenia. Pocierać jeszcze raz przez długi czas. Podziel na 16 mniej więcej takich samych segmentów. Z każdego elementu zrób kulkę. 4 Następnie z każdej kulki zrób wałek o długości około 30 centymetrów. Rolkę można obracać rękami. Trzymając wykończenia dwiema rękami, poruszaj się w odwrotnych kierunkach. Druga ręka jest skierowana od ciebie, z jedną ręką skierowaną w twoją stronę. 5 Nad powierzchnią roboczą połącz ze sobą dwa zamknięcia. Pączek sam zacznie się wyginać. Teraz można go obrócić dwa do trzech razy bardziej w kierunku zwijania. Ponieważ podczas smażenia końcówki mogą się rozdzielić, bezwzględnie należy je odpowiednio zakleić. 6 Po skręceniu wszystkich pączków, pierwszą ósemkę obróciłam na drugą stronę, aby równo urosły z obu stron. Dodałem teksturę, aby to zakryć. Przygotowując patelnię użyłam oleju. Dodałam drugą porcję pączków, gdy olej się zagrzał. Późniejsze rosły powoli, gdy zacząłem smażyć te, które odkładałem. 7 Pączki są smażone w znacznym tłuszczu przez kilka chwil z każdej strony, z niewielką ilością gazu. 8 W misce wymieszaj cukier z cynamonem. Mieszać. Gotowe pączki układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się tłuszczu. Ciepłe obtaczać w cukrze z cynamonem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *