Przepis na Pączki holenderskie oliebollen

Pyszne są takie pączki. Drożdżowe pączki z jabłkiem i rodzynkami. Łatwe do zrobienia.

pączki holenderskie – składniki:

  • 3 łyżki rodzynek
  • smalec do głębokiego smażenia 400 g
  • 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
  • 4 łyżki cukru
  • 2 jabłka kwaśne
  • 3/4 szklanki mleka
  • cukier puder i cynamon
  • 25 g drożdży
  • 2 łyżki rumu
  • 2 szklanki i 3 łyżki mąki pszennej
  • duże jajko lub dwa małe

pączki holenderskie Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. Do miski wsyp mąkę pszenną. W zagłębieniu rozgnieść drożdże i dodać cukier. Dodaj dwie łyżki mleka i dobrze wymieszaj, aby rozbić drożdże. Łyżką wsyp mąkę do środka. Dodaj jajko i pozostałe mleko. Mikstura, tak. aby zapobiec powstawaniu nieprawidłowości. Można dodać jabłka, które zostały obrane i pokrojone w małe kostki lub zmielone na grubej tarce, a także rodzynki, które zostały wchłonięte przez rum. Mieszać. Na około godzinę lub do momentu, gdy ciasto podwoi swoją objętość, umieść je pod ściereczką. Zmiękcz tłuszcz, całkowicie podgrzewając go w garnku. Twórz „kulki” z małych porcji mieszanki za pomocą poniższej łyżki. Smażymy z każdej strony na złoty kolor w głębokim głębokim tłuszczu. Podczas śpiewania większość pączków zostaje odizolowana, ale kilka pączków potrzebuje pomocy. Gorące pączki układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Pączki po ostygnięciu posypać cynamonem i cukrem pudrem. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *