Przepis na Orkiszowe babeczki z masą krówkową i gruszką

babeczki z masą krówkową – składniki:

  • 2 czubate łyżki masy krówkowej
  • 2 łyżki oleju
  • cukier puder do posypania
  • silikonowe foremki
  • 1 szkl mąki
  • 1 surowe jajko
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 gruszka (120 g )

babeczki z masą krówkową Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki orkiszowe polane kwaśną śmietaną, krówkami i gruszką po pokrojeniu gniazdka z nasionami w kostkę. Dodać masę krówkową, ubite jajko, cukier trzcinowy i olej. Jeszcze raz wymieszaj przed dodaniem mąki i proszku do pieczenia. Silikonowe foremki wypełnione ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika. Przygotowanie w 200 stopniach przez około 30 minut. Wyjąć ogrzane babeczki z foremek i ostudzić. Posypać cukrem pudrem tuż przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *