Wilgotne i słodkie babeczki bez dodatku cukru
muffinki fasolowe – składniki:
- 3 łyżki kakao
- 240 g czerwonej fasoli z puszki (już po odsączeniu z zalewy)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 6 łyżek masła klarowanego (w stanie stałym)
- 1/2 łyżeczki sody
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- 4 łyżki miodu
muffinki fasolowe Przygotowanie:
Zobacz także: inny przepis
1. Odcedź fasolę i zalej zimną wodą w durszlaku. W misce wymieszaj wszystko z jajkami na gładką i jednolitą masę. Połącz miód i margarynę w garnku, aby rozpuścić go bez bulgotania! Do masy fasolowej należy dodać sodę oczyszczoną, miód, masło, kakao i proszek do pieczenia. Jeszcze raz zmiksuj. W końcu użyj łyżki, aby połączyć mąkę tylko do połączenia. Góra i dół piekarnika do 180 stopni. Przez 20 minut przygotuj ciasto w silikonowych foremkach do 3/4 wypełnienia. Rozjaśniaj tak, jak lubisz. Weź udział w posiłku!
Dodaj komentarz