Idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno – naleśniki ze szpinakiem i fetą . Naleśniki to jedno z tych dań, które robi się szybko, a jednocześnie sycą. Dzisiejsza wersja naleśników jest dość zdrowa. Są to
razowe naleśniki ze szpinakiem
, czyli ciasto naleśnikowe jest z mąki wysokiego typu, bogatszej w błonnik, a farsz jest szpinakowy, również zdrowy. 🙂
Takie naleśniki najlepsze są na ciepło. Jeśli dopiero zaczynacie swoją przygodę z razową mąką, to proponuję jakiś słodki farsz, np.
dżem
czy
duszone jabłka
. Smacznego. Zielone naleśniki ze szpinakiem, które skrywają w sobie kremowy serek wymieszany z brzoskwiniami to danie pełne słońca i optymizmu. Pięknie zielone naleśniki ze szpinakiem oraz twarogiem i suszonymi pomidorami. Pyszne naleśniki ze szpinakiem, które napełnią Cię energią na cały dzień! Polecam naleśniki ze szpinakiem i fetą szczególnie latem, bo to taki lekki i szybki obiad. Są to razowe naleśniki ze szpinakiem , czyli ciasto naleśnikowe jest z mąki wysokiego typu, bogatszej w błonnik, a farsz jest szpinakowy, również zdrowy.
Składniki na naleśniki ze szpinakiem:
- szklanka mleka
- sól
- szczypta soli
- paczka mrożonego szpinaku (najlepiej nie rozdrobnionego)
- pieprz
- 3 ząbki czosnku
- 100 g sera pleśniowego typu lazur albo serka topionego
- łyżka masła
- 1
- 5 szklanki mąki pszennej
- płaska łyżka otrąb pszennych albo ow sianych
- olej rzepakowy do smażenia. duża cebula (albo dwie średnie)
- ewentualnie 100 g sera feta
- 2 jajka
- łyżka podprażonego sezamu
- ok. szklanki wody
naleśniki ze szpinakiem Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Nadzienie to miejsce, w którym zaczynamy. Na małym ogniu rozmrozić szpinak w przykrytym garnku. Pozbywamy się nadmiaru wody. Cebulę należy obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodaj go do zamrożonego szpinaku po posmarowaniu go margaryną. Powinien dusić się przez około dziesięć minut, do ostatniego kawałka. 2 Gotuj, od czasu do czasu mieszając, przez około pięć minut, aż cheddar się rozpuści, a czosnek ledwo przejdzie przez prasę. Przed dodaniem otrębów, które zagęszczą farsz, doprawiamy go solą i pieprzem. Damy mu trochę czasu na odpoczynek. Trzy wzory naleśników. Dodać mleko i około porcję wody po ubiciu jajek z mąką. Posypujemy go odrobiną soli. Wykorzystaj, dodając wodę, jeśli to ważne, aby odtwarzacz był płynny bez nadmiernej smukłości. 4 Po zintensyfikowaniu potrawy dodać około łyżeczki oleju i średnią miarkę mieszanki. Ułóż je w okrągły wzór na patelni. Smażymy z obu stron do perfekcji. Czynności te należy powtarzać aż do zużycia całego ciasta. 5 Z gorących bułeczek formujemy krokiety i nadziewamy je farszem. Naleśniki możemy zrobić w mikrofali w pracy, są pyszne również na zimno. Feta i nasiona sezamu mogą być użyte jako wykończenie. 6 &lt;strong;gt;: 50 minut Wielkość porcji: 195 kilogramów kalorii.</strong> Ludzie i świat
Dodaj komentarz