Przepis na Naleśniki ze szpinakiem i ricottą

Fajne naleśniki dla wielbicieli szpinaku ale nie tylko 🙂

Składniki na naleśniki ze szpinakiem i ricottą:

  • Nadzienie-400gr mrożonego szpinaku,200gr ricotty,2 -3 zabki czosnku,sól,pieprz
  • Naleśniki:1,5 szk.mleka,1,5 szkl.wody,1 jako,2 szklanki mąki,szczypta soli,szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia,masło do smażenia

naleśniki ze szpinakiem i ricottą Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

1. Idealnie, używając wody gazowanej, użyj blendera lub miksera, aby połączyć skrawki gorącego ciasta. Aby rozrzedzić naleśniki, usmaż je na odrobinie oleju. Gdy szpinak odparuje wodę, dodaj do garnka ricottę, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Połącz wszystko jako jedno i gotuj przez dłuższą chwilę. Sól i pieprz do smaku pod koniec. Flapjacks są zwijane, nadziewane nadzieniem i smażone na margarynie. Podałam posypane zieloną cebulką z sosem ala tzacyki-jogurtowym, mieloną rzodkiewką, zielonym ogórkiem, solą, pieprzem. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *