Przepis na Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

pieczarki i szpinak to produkty, które zawsze mam w lodówce

Składniki na naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami:

  • woda gazowana
  • farsz: pieczarki ok 30 dag
  • jajko
  • sól
  • serek śmietankowy 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • mleko
  • olej
  • czosnek 1 ząbek
  • naleśniki: mąka pszenna 1 szkl
  • szpinak
  • cebula 1/2 szt

naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami Jak zrobić

Zobacz także: inny przepis

1. Ze składników na gorące bułeczki zrobić odtwarzacz i odstawić na 30 minut, 2. Pieczarki umyć i pokroić na małe kawałki po przekrojeniu czosnku i cebuli. Dusić warzywa i szpinak w oleju na małym ogniu do miękkości, dodając cheddar w razie potrzeby i doprawiając solą i pieprzem w razie potrzeby. Oczywiście naleśniki można panierować w jajku, zwijać i smażyć na oleju, aby uzyskać pyszne krokiety. Ale to będzie miało o wiele więcej kalorii. Po zrolowaniu naleśników nadziewamy je farszem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *