Przepis na Naleśniki ze szparagami i szynką

Sprawdzony przepis na „Naleśniki ze szparagami i szynką”

naleśniki ze szparagami i szynką – lista składników:

  • po szczypcie soli i granulowanego czosnku; 1/2 pęczka szparagów
  • 2 jajka
  • 1 szkl. maślanki
  • 12 plasterków sera mozzarella
  • olej do smażenia
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. mleka
  • 12 plasterków szynki konserwowej
  • 2 łyżki oleju
  • najlepiej zielonych
  • ok. 1 szkl. mąki

naleśniki ze szparagami i szynką Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Oczyścić jajka i oddzielić białka od żółtek. Połącz olej, maślankę i żółtka. Dodaj aromaty i proszek do pieczenia do mąki i przefiltruj. Suche bez białek dokładnie wymieszać z mokrymi. Delikatnie wmieszaj ubite białka do masy. Wymaga 30 minut przerwy. Ugotuj dwanaście gorących bułeczek. 2 Szparagi umyć i ugotować w osolonej wodzie po usunięciu zdrewniałych końcówek. Połącz z drobno posiekanym jajkiem na twardo. Jeśli chcesz, możesz doprawić solą i pieprzem. 3 Rozsmaruj masę jajeczno-szparagową wzdłuż brzegów każdego naleśnika. Na wierzchu plasterek sera cheddar i szynki. Zrób ciasny kształt klapki. Przykryć i przygotować w gorącym oleju lub w piecu. Podawaj z namoczonymi w wodzie szparagami i czosnkiem. 4 Jak zrobić doskonałe naleśniki? 5 Każda gospodyni domowa ma swoją filozofię. Podpowiadamy te najbardziej bezproblemowe i najlepsze! 6 Gracz po wymieszaniu powinien stać około 15 minut, aby mąka mogła się rozciągnąć. 7 Masa powinna mieć gładką konsystencję śmietanki 18% i podobnie rozsmarować się na uchwycie. 8 Ciepłe bułeczki będą mniej przywierać do naczynia podczas opiekania, jeśli do ciasta dodamy płynną margarynę lub olej. 9 Pamiętaj, aby przesiać mąkę przez sitko – ubijak będzie delikatny. 10 Jeśli mleko zawierające tłuszcz zostanie podgrzane, a następnie schłodzone, naleśniki staną się giętkie i elastyczne; 11 Nasmaruj patelnię pędzelkiem lub bardzo cienką warstwą tłuszczu. Źródło: Naj


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *