Przepis na Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem feta

dopiero od bardzo niedawna przekonuję się do szpinaku, ponieważ w przedszkolu panie kucharki skutecznie mnie do niego zniechęciły. ale okazuje sie, że szpinak w takiej wersji smakuje rewelacyjnie :-). na dodatek ekspresowy w przygotowaniu obiad

naleśniki zapiekane ze szpinakiem – składniki:

  • ser żółty 5 dag
  • szpinak liściasty baby ok. 20 dag
  • ser feta 15 dag
  • czosnek 1 duży ząbek
  • 4 naleśniki (do podstawowej wersji dodaję zioła prowansalskie i bazylię)
  • sól, pieprz

naleśniki zapiekane ze szpinakiem Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

Zgrilluj naleśniki. Szpinak opłucz i drobno posiekaj – ale nie przesadnie drobno. Drobno posiekany czosnek należy chwilę podsmażyć na oleju. Po dodaniu sera feta do mieszanki i krótkim blanszowaniu szpinaku, nałóż farsz na środek każdego naleśnika, zwiń lub zrób kopertę i posyp mielonym serem cheddar w naczyniu żaroodpornym. Podgrzewać przez 12 do 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *