Przepis na Naleśniki z ziemniakami

naleśniki z ziemniakami – lista składników:

  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki oleju
  • bułka
  • FARSZ:
  • NALEŚNIKI:
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • ziemniaki
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • mleko
  • mąka
  • tarta
  • olej
  • DODATKOWO:

naleśniki z ziemniakami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: ciasteczka maslane

Faszerowane ziemniaki w gorących bułkach: Posolić ziemniaki przed ich ugotowaniem. Na oleju smażymy cebulę na złoty kolor. Gdy ziemniaki są już wrażliwe, odcedzamy i dusimy razem z przypaloną cebulą, żeby się lekko kleiły – żeby dobrze się rozeszły. Aby nie wystygły, przykryj je pokrywką. NALEŚNIKI: Utwórz jednolitą mieszankę, łącząc wszystkie elementy z gorącego ciasta, najlepiej za pomocą blendera. Łyżką dodawaj mąkę małymi porcjami, aż ciasto nie będzie ani za gęste, ani za rzadkie. Na gorącym oleju naleśniki wielkości patelni powinny być smażone z obu stron. Za pomocą noża rozprowadź farsz na smażonych naleśnikach warstwą o grubości około 0,5 cm. Zroluj naleśnik, posyp bułką tartą i smaż na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Akceptacja gorących bułeczek jest ogromna – zależy od potrawy, naleśniki można przekroić na środku przed obtoczeniem w bułce tartej – wtedy lepiej się smażą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *