naleśniki z serem i owocami – lista składników:
- 1-2 łyżki cukru
- puszka owoców w syropie (brzoskwinie
- olej i masło
- ok. 50 dag twarogu (najlepszy to ten z maślanki)
- pszennej
- jajka
- 1 łyżka cukru
- OPRÓCZ TEGO
- szczypta soli
- CIASTO
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- 1-2 jajka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ok. 3/4 szklanki mleka
- FARSZ
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ok. 3/4 szklanki wody
naleśniki z serem i owocami Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna receptura
Ciepłe bułeczki z serem cheddar i natural 1) Do mąki dodać dwa jajka, miksować, po trochu dodawać mleko i wodę. Dołącz szczyptę soli, jedną łyżkę cukru i jedną paczkę cukru waniliowego. Mieszać. 2) Konsekwentnie wlewaj mieszankę łyżką stołową (około ¾ substancji) na gorące naczynie z niewielką ilością oleju na płytkim poziomie. Delikatnie smażymy ciepłe bułeczki z różnych stron. Z podanych wymiarów powinno wyjść 10 lekkich klapek o rozstawie 18 cm. Usmażone naleśniki należy odstawić na około 15 minut. 3) Kruszymy twaróg w misce. Dodać dwa jajka lub dwa żółtka i jedno białko, jedną do dwóch łyżek cukru i jedno opakowanie cukru waniliowego. Całkowicie połączyć. 4) Przecedź ekologiczne konserwy, większe pokrój na mniejsze, trójwymiarowe kwadraty, dodaj do farszu i dokładnie zmiksuj. 5) Po rozsmarowaniu nadzienia na naleśnikach zwijamy je w rulon lub trójkąty (po jednej czubatej łyżce na naleśnik). 6) Delikatnie upiecz ciepłe bułeczki na patelni z niewielką ilością oleju i margaryny lub podgrzej je przez około dziesięć minut w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i zmiękczoną pastą. 7) Można podać gęstą śmietanę/jogurt i ozdobić naturalnym produktem.
Dodaj komentarz